Върви ли мамалигата със зелева чорба? Това ще разберат всички, които се отзоват на поканата на читалищата в Бабово и Нова черна „Н. Й. Вапцаров 1927“ и „Васил Йорданов 1942“, които са подготвири кулинарен празник на 9 декември, петък, пред Арена Русе, където в петък и събота се ще проведе Международно изложени на местни продукти. Очаква се в него да участват изложители от България, Румъния и други страни в Европа, а в откриването ще участва служебният министър на земеделието и храните Явор Гечев.
Двете села имат традиция в приготвянето на местните специалитети, всяка година им посвещават и специален празник. Сега е дошъл моментът да се обединят и да покажат заедно какво могат. 
„Повече от 200 порции мамалига и повече от 200 порции зелева чорба очакват любителите на местните храни и традиционни ястия! И двете известни ястия се приготвят на добре познатите местни кулинарни фестивали - Фестивала на мамалигата в Нова Черна и Фестивала „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“. Елате, за да опитате вкусната новочерненска мамалига и неповторимата бабовска зелева чорба! Заповядайте, за да видите как се готвят наживо традиционните местни ястия, да ги опитате и да си поговорите с техните майстори! Да запазим заедно българската традиционна храна и ястия“, канят организаторите.