Майка на две деца беше осъдена на 5 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за над 29 000 лева неплатена издръжка, натрупана за 6 години. Решението на Районния може да се обжалва.
27-годишната Е. Ю. е неомъжена, неосъждана, с постоянен адрес във великотърновско село, но живее в Гърция. През 2010 г. заживяла на съпружески начала с Г. Ф. в Русе. Няколко месеца по-късно им се родил син, а на следващата година и дъщеря. Три години по-късно младата майка напуснала общия дом и дори не потърсила дуцата си. През юли 2016 година еосъдена да плаща месечна издръжка по 200 лева за всяко дете, получила препис от присъдата, но въпреки чее здрава и трудоспособна, до 4 август т.г. не превела нито лев на бащата. В започналото досъдебно производство срещу нея заявила, че нямала пари, имала още едно дете и била бременна с четвърто. Освен това искала делото да се гледа в нейно отсъствие, защото живеела постоянно и работела в Гърция.
Желанието й е изпълнено и в съда е представлявана от упълномощен адвокат. Клиентката му е призната за виновна за съзнателно неплащане на 73 дължили издръжки или обща сума 29 200 лева. Ако майката не започне да плаща на децата си, следващата й присъда може да се окаже ефективна.