Старши треньорът на волейболния Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред сайта на клуба, в което сподели очакванията си преди първия двубой на "жълто-сините" от тазгодишното издание на Шампионската лига срещу полския Група Азоти Хемик.
"Настроението в отбора е доста добро. Момичетата тренират с желание. Надявам се тази атмосфера да я пренесем и в Полша. За момента продължаваме да побеждаваме в първенството. Понякога играем малко плахо, но това го отдавам на младостта на отбора. Голяма част от момичетата играят за първа година в женското волейболно първенство. Тежестта пада основно върху тях. Смятам, че ако продължават да играят добре и да трупат самочувствие, ще успеем да си свършим работата в България", започна Крачанов.
Младият специалист анализира и качествата на полския Група Азоти Хемик: "Нашият съперник е доста добър, подреден и разполага с опитни състезателки. Ако се стигне до равенство в определените геймове, имат повече опит. Смятам обаче, че имат и слаби страни. Аз се надявам ние да излезем да играем освободено. Да не мислим, че това е мач от Шампионска лига, а да го приемем като поредния двубой, в който трябва да излезем и да покажем високо ниво на волейбол. Считам, че имаме голям потенциал и смятам, че можем да го покажем. Искам отборът да изглежда по начин, по който изглежда по време на тренировъчния процес. Надявам се да изглеждаме подредени и да се спазваме всички указания, които тренирахме пред последните седмици. Иска ми се момичетата да ме изненадат като покажат едно ниво, което до момента още не са показвали.“
"Отговорност е да съм най-младият треньор в Шампионска лига. Вече съм доста по-спокоен. За мен е предизвикателство да се изправям срещу едни от най-добрите треньори в Европа и света", заяви Борислав Крачанов преди първия мач за новия сезон в Шампионската лига.