Клубът от английската Лига Чемпиъншип Ковънтри Сити е получил известие, че трябва да освободи стадиона, на който играе, съобщиха небесносините на официалната си страница.
Стадионът е собственост на компанията "Фрейзърс Груп", притежание на бившия собственик на Нюкасъл Юнайтед Майк Ашли. "Coventry Building Society Arena", както е пълното име на съоръжението, премина в ръцете на Ашли миналия месец, когато той го откупи от административното управление, назначено от съда.
Според изявлението на Ковънтри Сити, на тях им е казано, че трябва да се съгласят с подписването на нов лицензионен договор, ако искат да продължат да играят на това съоръжение. Когато стадионът е минал под контрола на съдебната администрация, Ковънтри Сити са подписали дългосрочно споразумение за ползване в сила от март 2021-а до 2031-а година. Но сега се оказва, че "новите собственици са представили съвсем нови търговски условия, без диалог или преговори и са в пъти по-малко благоприятни за футболния клуб". И след това допълват, че новото предложение от "Фрейзърс Груп" ще влезе в сила след май 2023-а година, когато е краят на този сезон.
"Бяхме изненадани да научим за това решение на компанията, след като преди това беше ясно, че използването на арената от клуба Ковънтри се сочи като приоритет. Когато стадионът премина във владение на новите собственици ние бяхме уверени от администраторите, че условията няма да се променят, тъй като те са изгодни за всички страни", се казва в изявление на "небесносините".
"Фрейзърс Груп" заявиха, че ще преговарят за новите условия след май 2023-а година. Но това ни оставя без никаква сигурност. След закупуването на арената от компанията, те заявиха, че "очакват с нетърпение да работят с футболен клуб Ковънтри Сити", добавят от клуба.
"Ковънтри Сити се надява, че ще действа според тези думи за доброто на арената, клуба, нашите фенове и града и общността, от която сега са част", се казва още в изявлението.
Следващият мач като домакин на отбора е на 17-и декември срещу Суонси. Иначе клубът заема 12-о място в класирането с 29 точки от 19 мача.
Предишният собственик на стадиона – ръгби-клубът Осите, също са в администрация и при това положение не е ясно какво смята да прави със стадиона Майк Ашли, търсейки изгонването на Ковънтри.