Част от футболистите на „Дунав“ бяха гости на първокласници и второкласници в Дойче шуле. Домакините ги посрещнаха с песни и стихотворения, а Йордан Димитров, Юго Комано, Никола Колев, Мартин Костадинов и други технисъотболници зарадваха децата с коледни подаръци, осигурени от клуба.
В същото време стана ясно, че представителният отбор ще се раздели с втори футболист. Старши треньорът Людмил Киров съобщи преди два дни за „Утро“, че няма да разчита на Кристиан Върбанов, но се оказа, че тимът ще играе през пролетта и без вратаря Винченцо Ангелов. Той сам поискал да си тръгне с обяснението, че ще се премести да живее при роднини в Германия.
Винченцо започна есенния сезон като титуляр, но направи серия от грешки при загубата срещу „Спортист“ в Своге с 2:5. След този мач той не записа нито минута на дунавската врата, а ролята на втори страж бе дадена на 16-годишния Даниел Николов.
Както писа „Утро“, отборът на „Дунав“ ще открие сезона с първа тренировка на 4 януари. Щабът планива лагер от 22 до 30 януари в Сандански. В южния курортен град отборът ще играе контроли с домакините от „Вихрен“ и „Спартак“ /Плевен/. Другите уговорени засега проверки са на 14 янури с „Добруджа“ в Русе и на 4 феврури във Варна срещу „Черно море“.