Силвия Събева е практикуващ терапевт с над 15 години опит. Провежда Рейки, масажи, козметични и оздравителни услуги и терапии.
Подпомага за благоприятното оздравяване или постигането на желание на всеки, който лично поиска това от нея.
В Русе ще я намерите на ул. „Пенчо Славейков“ 6 /до Американското пазарче/, тел. 0888 996 889.
„Здраве и красота със Силвия“ е специалната й рубрика за читателите на вестник „Утро“.

Всички знаят че, здравето отвътре, личи отвън, но знаете ли че лицето ви показва здравословното ви състояние?
Например торбички или тъмни кръгове около очите, са показателни за смущения в бъбреците, отделителната система или лимфата, а сбръчканото чело - за проблеми с нервната система.
Дихателната система и белите дробове са „написани“ от двете страни на устните, а стомахът и червата - под тях и на брадичката.
Всички органи, системи и жлези в тялото имат съответствие върху лицето ви, примери за някои от тях ще видите в илюстрацията.
Затова, когато се грижите за лицето си, помагате на тялото си - на органите и жлезите да бъдат здрави.
Към тях естествено добавяме доброто състояние на нервната система, защото тя ви дава позитивно настроение и кара лицето и очите да сияят.
Как да се грижите за лицето и здравето си
След ставане от сън сутрин измивайте лицето с хладка вода и продължете да го плискате със студена вода 2-3 мин. Това ще тонизира цялата мускулатура на лицето, ще подобри вида на кожата и ще помогне на очите ви да бъдат по-здрави.
След сутрешния тоалет изпийте една чаша топла вода или чай, за да пречистите тялото си.
Когато стомахът, червата и другите органи са чисти, ще работят по-добре, а това бързо ще се отрази на кожата и на лицето ви.
Намажете на чистото и подсушено лице малко количество естествено масло /зехтин/ и направете лек масаж, като се стремите да обработите с леки кръгови движения отделните части на лицето.
Ако имате проблеми с конкретни органи, може да акцентирате масажа в зоните на лицето ви, на които отговарят /вижте илюстрацията/.
Започвайте от центъра на лицето към периферията и редувайте - от челото към брадичката и обратно - от брадичката към челото.
Повторете 3 пъти по масажните линии. Ако е останало масло по кожата, го почистете с мека кърпа, хартиена салфетка или с подходящ тоник и нанесете дневния си крем. В случай че лицето е подпухнало или кожата ви е сива, направете интензивен масаж с пляскане, като интензивно пляскате с длани по лицето. Това бързо ще съживи кожата и ще събуди цялото лице и тяло.
За да имате здраво лице е хубаво да създадете трайни навици за ежедневна грижа с кратко времетраене, а всяка седмица и веднъж месечно - с по-задълбочени грижи. Към тях се отнасят по-дълбокото почистване на кожата, специализиран масаж, дълбоко подхранване и хидратиране, за които е най-добре  да се обърнете към професионален козметик или терапевт.
След всяка разкрасителна процедура и особено след масаж изпивайте по една чаша вода /150-200 мл/.
Водата ще помогне за по-бързото премахване на токсините, които са се отделили от масажа и ще ви освежи.
Най-добре е водата, която пиете да е изворна, пречистена и структурирана, защото тогава се свързва с клетките в тялото - пречиства ги и ги оздравява.
КАК ДА СТРУКТУРИРАТЕ ВОДАТА - четете в следващия брой.