В навечерието на Международния ден на хората с увреждания (3 декември), в Кърджали деца от Дневен център за лица с увреждания „Надежда“ се запознаха с правилата за движение по пътищата и бяха включени в спортен тенис празник, заедно със свои връстници от клуба по тенис „Кърджали“. 
Пътни полицаи обясниха на младежите как безопасно да пресичат и какво означават различните пътни знаци на площадката за обучение по пътна безопасност в двора на училище “Климент Охридски“. 
Изненада за потребителите от Дневен център „Надежда“ бе организираният спортен празник от техни връстници от тенис клуб „Кърджали“ и треньора им Селями Местан, който има опит в работата с деца със специфични потребности. Заедно, младежите отиграха сръчност, ловкост и точност в проведените игри. Финалът бе сладък, придружен с торта.
Инициативата бе на клуба по тенис и на Ротари клуб - Кърджали. „Важно е да отделяме време и внимание на тези деца, а и на хората с увреждания, защото те са част от нас, от нашия живот. Днес показваме, че трябва заедно са се справяме, да бъдем заедно“, каза президентът на Ротари клуб - Кърджали Невин Караджа. Думите ѝ бяха подкрепени и от директора на център „Надежда“ Тюркян Шукри, която подчерта, че „за зрелостта на едно общество се съди по отношението му към хората с увреждания и в неравностойно положение“.