Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков загуби от турския Анадолу Ефес със 71:82 (18:13, 23:20, 12:19, 18:30) като гост в Истанбул в среща от 11-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. Поражението бе четвърто за гръцкия гранд, който има и седем победи, а настоящият шампион в Евролигата Анадолу Ефес постигна шести успех от 11-те си мача до момента.
Александър Везенков отново бе най-резултатен за своя тим. Българският национал завърши с 18 точки, 3 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 34 минути на терена.
Гостите от Пирея започнаха по-добре срещата и поведоха с 18:13 след първата четвърт. До почивката баскетболистите на Олимпиакос увеличиха аванса си до 8 точки при 41:33. Домакините направиха по-силна трета част и се доближиха на точка от противника преди последните 10 минути, които започнаха при резултат 53:52 в полза на гръцкия състав. С две поредни тройки на Уил Клайбърн Анадолу Ефес обърна до 58:53. Костас Слукас също бе точен от далечна дистанция, но последваха нови две тройки на Илайджа Брайънт и Василие Мицич и турският гранд се откъсна с 66:59 при оставащи малко повече от 5 минути. Везенков реализира три поредни точки, за да намали до 5 разликата, но до края гостите не успяха да скъсят повече дистанцията.
Янулис Ларендзакис вкара 13 точки за Олимпиакос, а по 12 отбелязаха Костас Слукас и Мустафа Фал.
За победителите от Анадолу Ефес Уил Клайбърн бе най-полезен с 24 точки, 5 борби и 3 асистенции.
За тима на Олимпиакос предстои домакинство на Панатинайкос на 5 декември в Пирея в голямото дерби на гръцкото първенство, а на 9 декември Везенков и съотборниците му ще посрещнат италианския Виртус Болоня в следващия кръг на Евролигата.