Европейската шампионка в категория до 48 килограма от БК „Русе“ Севда Асенова заяви, че е много доволна от сътрудничеството с треньора Борислав Георгиев и че ще продължава да работи с него.
„С Георгиев се чувствам много по-спокойна. Знам какво иска от мен и той знае какво искам аз. Намерихме обща приказка. Аз не обичам да ме тормозят психически и да ми говорят едно и също. Станахме един екип и ще продължаваме да работим заедно. Много добре се разбираме“. Това коментира Асенова на пресконференция след избора й за спортист номер 1 за месец октомври в националната анкета на спортните журналисти. Севда получи 18 гласа, изпреварвайки джудиста Марк Христов - 7 гласа.
„Много съм доволна от изминалата година. Тя беше най-успешната за мен. Станах трета на световното първенство и първа на еврошампионата“, допълни Асенова.
„Само хубави думи за Севда. Тя ни кара да искаме максималното от нея, затова резултатите идват. С постоянство върви към успехите. Севда е сред големите примери в нашия клуб. Всеки път като се връща с титли, е незабравимо“, каза личният й треньор в БК „Русе“ Съби Събев.
Борислав Георгиев спечели гласуването сред спортните редакции за треньор номер 1 на месец октомври с 18 гласа,
„Севда е страхотен професионалист, лъчезарен и позитивен човек. Много е важно да има симбиоза между състезател и треньор и мисля, че ние го постигнахме. Стана хубав синхрон между нас. Тя знае какво искам и на европейското първенство изпълни всички тактически указания. За мен е удоволствие да работя с нея. Благодаря й за доверието“, коментира Георгиев.
А по повод факта, че Асенова вече 6 години се състезава със скъсани връзки на коляното, треньорът бе категоричен: „На шега ще кажа, че е един феномен. Тя не ползва никакво допълнително възстановяване. Просто няма такава боксьорка. Всичко прави с талант и самочувствие. Има страхотна психика и силен характер“.