Селекционерът на мароканския национален отбор Валид Реграги похвали представянето на неговите избраници при победата с 2:1 срещу Канада в груповата фаза на Мондиал 2022. Африканците заеха първо място в група "F" и се класираха за директните елиминации.  
"Не беше лесно, но когато имаш възможност да пишеш история, често оставаш с нея за цял живот. През първото полувреме направихме едно от най-добрите представяния от много време насам. Жалко, че този гол в нашата врата ни накара да бъдем нервни. През второто полувреме бяхме под голямо напрежение, но и това играта тогава ми хареса. Искахме да променим манталитета ни, а играчите отговориха подобаващо", заяви Реграги, цитиран от АФП. 
Той остава здраво стъпил на земята относно възможностите на Мароко.
"Не дойдохме просто да участваме или да си кажем, че почти сме се класирали напред. Ние наложихме собствен стил на игра. Трябваше да направим това, което правят всички европейски или южноамерикански отбори. Поставихме си за цел да дадем всичко от себе си и да преминем първата фаза. Не искаме да спираме тук, желанието ни е да бъдем труден за преодоляване отбор. Трябва да осъзнаем добре на какво точно сме способни. Реалисти сме, но ще играем мач за мач. Способни сме на страхотни неща", добави специалистът.