Селекционерът на канадския национален отбор Джон Хърдман е горд от представянето на водения от него състав. Северноамериканците загубиха с 1:2 срещу Мароко в третата си среща от груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар.
"Минало е много време след последното ни участие на Световно първенство. Бихме искали да останем по-дълго, но се забавлявахме. Ние сме млад състав и все повече се развиваме. Беше едно истинско вълнуващо преживяване. Първият гол попречи да реализираме нашите планове. Случи се толкова рано и усетихме интензивността на двубоя. В част от мача ни беше доста трудно, но успяхме да се върнем. Адаптирахме се  и доказахме устойчивост като тим. Тактиката ни имаше за цел да покажем свежест в първата част и опит във втората, за да завършим силно. Знаехме, че ще бъде труден мач. Като футболна нация можем да се гордеем с представянето си. Сега светът ще говори хубави неща за Канада. Бяхме смели и играхме нападателно във всичките ни мачове. Целта ни е да демонстрираме точно това", коментира Хърдман пред медиите, цитиран от АФП.
Канада отпадна от Мондиал 2022 след три поредни поражения. Канадците не бяха участвали на Световно първенство то 1986 година.