Сертификат „Инвеститор клас А“ получи „ВИТТЕ Аутомотив България“ по повод планираното второ разширение на базата на фирмата в Русе, в което ще бъдат вложени 23 млн. лв. Сертификатът беше връчен вчера от гостуващия в града министър на иновациите и растежа Александър Пулев на управителя на дружеството д-р Христо Христов. 
„Този сертификат ни дава самочувствие, че сме на прав път в развитието на компанията и затвърждаваме позицията си като най-големия и надежден работодател в региона. Нашите служители могат да са спокойни, че бъдещето им е сигурно, защото работа ще има“, каза Христов.
Това е трети сертификат с клас А за „ВИТТЕ Аутомотив“. Първият е от 2013 г. за построяването на завода в Русе, а вторият - от 2017 г. за разширяването му, като общо са инвестирани над 63 млн. лв. и са разкрити над 1000 работни место.
Както „Утро“ писа, с новата инвестиция от 23 млн. лв. фирмата планира до 2025 г. да изгради на нова сграда с производствена част, складове, лаборатории, социални помещения и офиси, както и разкриване на 302 нови работни места.