Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович увери, че в лагера на тима всичко е спокойно и играчите са готови да дадат всичко от себе си в предстоящия последен мач в груповата фаза на Световното първенство по футбол срещу Швейцария. Сърбите са последни в група G и се нуждаят от победа в двубоя с Швейцария, за да имат шансове за класиране на осминафиналите.
Добрата новина за Стойкович, е, че нападателят на Ювентус Душан Влахович е възстановен от контузия и може да играе в двубоя.
"Ситуацията с контузените е много по-добра в сравнение с преди няколко дни. Всички  тренират и са на разположение, включително Влахович", каза Стойкович на пресконференцията на отбора.
Треньорът не е съгласен с критиките към представянето на сърбите, които имат една точка от първите си два мача в група G.
"Не съм чел пресата. Спя спокойно, виждате, че съм усмихнат. Чувам, че се създават истерии, хората стигат до крайности, обиждат. Ние сме добър колектив и сме заедно. Ще се държим така до последно. Нямаме търпение да излезем на терена", каза още Стойкович.
"Всеки гол и точка са много важни. Ако бием Швейцария, ще се види тежестта на точката от мача с Камерун. Не знам какво очакват хората? Да победим Бразилия и Камерун, да стигнем до финал? Бих разбрал критиките, ако загубим с разгромен резултат и двата мача, но сега имаме шансове и всичко е в наши ръце. Благодаря на феновете за подкрепата, а тези, които не ни подкрепят, не бих коментирал.
Ако правим глупости като тези срещу Камерун, не можем да очакваме нищо. Не е трагедия 3:3 с Камерун. Защо да е срамно да завършиш наравно на Световно първенство? Да не би да сме световни и европейски шампиони? Не ме интересува кой какво казва", коментира Драган Стойкович.
Треньорът на сърбите бе провокиран от полски журналист по време на пресконференцията с въпрос какво мисли, че отборът му е подкрепян от голям брой руснаци, които са отговорни за войната в Украйна, но пресаташето на отбора отклони питането и добави, че на пресконференцията ще се говори само за футбол.