Вратарят на националния отбор на Полша по футбол Войчех Шчесни разкри, че се е обзаложил с Лионел Меси по време на двубоя срещу Аржентина от Световното първенство в сряда вечер, че реферът няма да отсъди дузпа, пише агенция ДПА. Футболистът на Ювентус отрази удара на Меси при дузпата през първото полувреме на срещата, завършила с успех от 2:0 за аржентинците.
Спорната ситуация за дузпата бе преразгледана със системата за видеоарбитраж- ВАР, а Шчесни бе убеден, че такава няма да бъде отсъдена и дори предложил облог на Меси, въпреки че не възнамерява да го изпълни.
„Преди дузпата говорихме. Казах на Меси, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде нарушение. Така, че загубих облог срещу Меси“, заяви Войчех Шчесни след двубоя.
„Не знам дали е позволено на Световното първенство и вероятно ще получа наказание за това, но в момента не ми интересува. А и също така няма да му платя. Хайде, на него не му пука за 100 евро“, коментира още вратарят.
Спасената дузпа направи Шчесни едва третият вратар, който с две подобни изпълнения на едно Световно първенство в редовното време на мачовете. Полякът не позволи и на национала на Саудитска Арабия Салем Ал Давсари да се разпише от дузпа в срещата между двата тима по-рано в груповата фаза на Мондиал 2022.
„Да, хубаво беше, но по това време не знаех, че ще ни помогне да продължим напред, така че се опитах да не празнувам. Имахме лош късмет на последните големи турнири досега, Световното първенство преди четири години беше ужасно за мен и дължат много на отбора затова се радвам, че в последните мачове помогнах“, каза Войчех Шчесни.
За Полша предстои двубой срещу световния шампион Франция на осминафиналите на турнира в Катар.