Над 150 състезатели от шест държави ще участват на големия международен турнир по канадска борба WINBET Оpen, който ще се проведе на 3 декември, събота, в Благоевград, съобщиха в четвъртък на пресконференция от Българската армрестлинг федерация.
Турнирът ще се проведе в зала "Скаптопара", а участниците ще се борят за наградния фонд от 11 600 лева. Турнирът се организира под егидата на Българската армрестлинг федерация, със съдействието на община Благоевград.
До този момент участие са потвърдили изявени имена в този спорт от България, Грузия, Румъния, Република Северна Македония, Германия и Косово. В състезанието ще вземат участие световните шампиони Стефан Ленгаров, Йордан Цонев и Пламен Димитров. 
Специални гости на събитието ще бъдат легендата на канадската борба, четирикратният световен и петкратен европейски шампион Цветан Гашевски и рекордьорът на Гинес за най-много набирания с една ръка Георги Гайдарджиев. 
Турнирът WINBET Open ще обхване всички възрастови групи и категории и ще включва състезания както за мъже, така и за жени, както професионалисти, така и амaтьори. Записванията за участие за любители започват в петък от 14:00 часа. 
Схватките започват в събота от 11:00 часа, а входът е свободен.