Георги Бабалиев, Мехмет Сабри и Ибрям Ибрям се разделиха с ФК Спартак Варна и ще продължат развитието си в други отбори, съобщиха от варненския клуб.
Ибрям извървя пътя от "В" група до елита с тима, като бе основна част от защитния вал в първия си сезон. В професионалния футбол той изигра 29 срещи, а също така помогна за развитието на втория отбор на клуба.
Сабри акостира във Варна в зимната пауза на сезон 2021/2022 и веднага се превърна в основна фигура по дясното крило на нападението на отбора след влизането в "Б" група и в срещите от елита. Мечката, както всички го наричат, игра на няколко позиции, с което помогна на отбора да спечели промоция за Първа лига. В професионалния футбол за Спартак той взе участие в 14 двубоя, в които записа една асистенция.
Бабалиев се присъедини към клуба през лятото на 2021 година. Той бе сред най-дейните нападатели на отбора и заедно с останалите млади състезатели оформиха силно нападение, с което безпроблемно бе спечелена промоция за Първа лига. Той записа общо 43 срещи за Спартак, в които се разписа 6 пъти, реализирайки и 4 асистенции на сметката си.
"ФК Спартак Варна благодари и на тримата за положения труд, за мотивацията и приноса към резултатите и класиранията на отбора и им пожелава да са здрави и да реализират огромния потенциал, с който разполагат", се казва в съобщението на варненския клуб в социалните мрежи.