Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи днес в Русе мобилна приемна за представяне на възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.
Тя ще започне в 15 часа в зала „Свети Георги“ в Областната администрация и в нея ще участват още началникът на кабинета на министъра Красимир Якимов, експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР, представители на местния бизнес и работодателски организации.
Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).
До момента Министерството на иновациите и растежа е отворило две процедури по Плана за възстановяване и устойчивост. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2500 подадени проектни предложения за над 1 милиард лева. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30.6 милиона лева се кандидатства в момента, като подадените поектни предложения вече са над 4200. До края на годината ще се отворят още две процедури - за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 милиона лева и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 милиона лева.