Белгийският колоездач Ремко Евенепул, който е световен шампион и победител от Обиколката на Испания тази година, обяви в сряда, че през 2023 година ще участва на Джиро д'Италия, а не на Обиколката на Франция.
Фламандското 22-годишно чудо разкри чакания си избор с малко видео, което публикува в социалните мрежи от Амалфи, Южна Италия.
"Ще се състезавам на Джирото през 2023, ще бъде специално, защото ще бъда с цветната фланелка на световен шампион, чакам с нетъпрение", обясни той.
Това не е голяма изненада, тъй като шефът на отбора му "КУик Степ" Патрик Льофевр винаги е казвал, че предпочита Евенепул да изчака до 2024 година за Тур дьо Франс.
Изборът му е логичен, тъй като Обиколката на Италия ще предложи през следващия май три етапа по часовник с обща дистанция от 70,6 км, в които белгиецът е специалист.
"Знам, че след успеха ми в Испания има много хора, които искам да се видят бързо на Обиколката на Франция, но аз съм спосоен. Трябва да се напрадва стъпка по стъпка", каза Евенепул през октомври.