Шведката Хана Йоберг спечели индивидуалния старт на 15 километра в Контиолахти, Финландия, с който се откри сезонът в Световната купа по биатлон при жените.
За 27-годишната Йоберг, която е олимпийска шампионка в дисциплината от Пьончан 2018 и световна шампионка от Йостерсунд 2019, това е първа победа в старт на тази дистанция в състезание от Световната купа.
Шведката направи само една грешка в стрелбата и пресече финалната линия с време от 43:53.8 минути. 
Втора на 36.5 секунди остана норвежката Ингрид Тандреволд, която проведе перфектно стрелбата си и свали всички 20 мишени, а трета с една грешка в стрелбата завърши италианката Лиза Витоци на 39.7 секунди.
Германките Ванеса Фойгт без грешка и Денизе Херман с две също намериха място в топ шест, като двете бяха разделени от французойката Жулия Симон, която приключи пета с един пропуск в стрелбата.
Стартът на сезона не се оказа особено успешен за българските биатлонистки. Най-напред финишира Лора Христова, която с две грешки е 64-та на 7:08.3 минути. Милена Тодорова е 76-а с осем грешки в стрелбата, а Валентина Димитрова завърши на 77-мо място с три пропуска.
В четвъртък Световната купа в Контиолахти продължава с щафети при мъжете и при жените.