Мароко ще играе само за победа срещу елиминирания отбор на Канада, въпреки че африканците може да продължат към осминафиналите на Световното първенство по футбол и с равенство. Това заяви на пресконференция селекционерът Валид Реграги, цитиран от Ройтерс.
"Този мач ще бъде като финал. Канада вече няма какво да губи и нищо не ги спира да ни атакуват. Ние пък имаме и какво да спечелим от този мач, и какво да загубим", заяви той.
След като направи нулево равенство с Хърватия на старта, Мароко спечели първата си победа на световни финали от 24 години насам с 2:0 срещу Белгия. Канада пък допусна две поражения и е аут от турнира.
"Мотивирани сме и знаем, че докато съдията не даде последния сигнал, ние не сме се класирали напред и не сме постигнали абсолютно нищо. Най-важното нещо е да излезем от групата и да продължим да представяме гордо африканския футбол", добави Реграги.
"Надяваме се сами да си постигнем класирането и да не разчитаме на резултата от другия мач, а за това са ни нужни победа или равенство. Ще направим огромна грешка, ако не играем на 100 процента, тъй като съперникът ни ще иска победата. Грешно е да търсим равенство", каза още специалистът.