Четирима български треньори ще гледат на живо Олимпиакос, с Александър Везенков в състава, при гостуването на турския Анадолу Ефес в Истанбул по програмата за развитие на Международната федерация баскетбол - ФИБА YDF.
Веселин Веселинов от Хебър, Николай Николов от Дунав Русе, Християна Златкова от Светкавица и Силвия Пеева от Славия ще участват в традиционната треньорска визита, организирана от Турската баскетболна федерация в Истанбул, която е част от инициативите на проекта за развитие на млади таланти. България участва за поредна година в инициативата на ФИБА заедно с Турция, както и федерациите на Косово, Румъния и Северна Македония.
„Обещаващите български треньори ще имат възможността на 1 декември да гледат в залата гостуването на Олимпиакос и най-добрия баскетболист в Европа в този момент Александър Везенков на шампиона от миналия сезон в Евролигата Анадолу Ефес. Специалистите ще се срещнат със свои колеги от школата на Анадолу Ефес, ще гледат тренировки на подрастващите на турския гранд. Треньорите ще имат възможността да се запознаят и с работата на колегите си от школата на Фенербахче, а също ще посетят и тренировка на женския тима на клуба“, съобщават от Българската федерация по баскетбол.
В програмата са включени и мачове от младежката лига на Турция, като Фенербахче – Гелишъм Колежи и от местната лига при мъжете между Галатасарай, където играе доскорошният български национал Дий Бост, и тима на Бахчъшехир.