Бразилската футболна легенда Роналдо се отказа от възнагражденията си от испанския Валядолид, след като финансовите резултати показаха годишна загуба за клуба. Отчетът на счетоводството на Валядолид обяви повече от 5 милиона евро загуби, съобщава агенция Ройтерс.
Валядолид обяви резултатите от годината днес, след като основните акционери имаха регулярно събрание и се отчете отрицателен баланс поради въздействието на пандемията от COVID-19 и изпадането на клуба във втора дивизия.
"Президентът на организацията се отказва от опцията да получава каквото и да е финансово възнаграждение за годината", се казва в изявлението след края на събранието.
46-годишният бивш футболист, наричан Феномена и носител на множество награди, както и световен шампион с Бразилия и двукратен притежател на "Златната топка", купи 51 процента от Валядолид през 2018-а година за сумата от 30 милиона евро и година по-късно увеличи собствеността си с още 21 процента. Съветниците му гарантират, че единствената причина за липсата на финансови ползи и огромните загуби са месеците без публика. Роналдо е притежател и на клуба в родината си Крузейро (Бело Оризонте), където нещата и на терена, и в банковите сметки са много по-добри.