Волейболистите на „Дунав“ ще зимуват като първенци във Висшата лига /дивизия „Изток“/. В последния си мач на сезона те победиха „Раковски“ /Севлиево/ с 3:1 и свалиха гостите си от върха. С успеха дунавци събраха 14 точки, „Раковски“ е с 12, а третият по сила тим - „Черноморец“ /Бяла/, е с 10.
Победата обаче не дойде никак лесно и това си личи по резултата от първия гейм - 32:30! Вторият бе загубен - 18:25. Нататък момчетата на старши треньора Красимир Миронов нямаха проблеми - 25:19, 25:18.
„Да, втората част бе доста сложна, но взехме третата и четвъртата с голяма разлика в точките. На фона на случилото се през лятото /отборът напусна по финансови причини Суперлигата - б.а./ успяхме да стабилизираме тима. Не е зле, че завършихме сезона без нито една загуба“, коментира Миронов за „Утро“.
Този петък от 17.30 часа тимът му ще бъде домакин на „Арда“ /Кърджали/ в мач от турнира за купата на България. При победа дунавци ще се срещнат с по-добрия отбор от двойката „Троян Волей“-“Виктория Волей“ /Пд/.
„Дунав“: Христо Костов, Алекс Николов, Владимир Христов, Илия Димитров, Ангел Павлов /капитан/, Боян Христов, Атанас Митев /Владимир Димитров/.