Двудневно международно изложение на местни продукти ще се проведе на 9 и 10 декември в зала „Арена Русе“. Форумът е организиран от Министерството на земеделието и храните със съдействието на Община Русе и ще бъде официално открит от служебния министър на земеделието Явор Гечев. В него ще участват кметът Пенчо Милков и ръководителят на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони и зам.-министър Георги Събев. Очаква се да присъстват представители на местни общности от България, Румъния и други страни на Европейския съюз.
На изложението ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони. Целта е да се предостави възможност на малките производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред обществеността. 
Събитието ще бъде съпроводено с тематичен дискусионен форум с чуждестранно участие, който ще бъде посветен на производството и промотирането на местни храни и възможностите за сътрудничество. В него участие ще вземат представители на различни институции, законодателни органи и Местните инициативни групи.