Клубовете в Шотландия ще бъдат инструктирани да не позволяват на футболистите да правят упражнения за игра с глава в дните преди и след мач.
Разпореждането идва от Шотландската футболна асоциация, която с помощта на университета в Глазгоу подробно проучи случаите на сътресение и влиянието на играта с глава върху човешкия мозък. Освен забраната за игра с глава в дните преди и след мач, федерацията препоръчва и подобни упражненията да се правят само веднъж в седмицата. Друго изискване към клубовете ще бъде да следят кога какви упражнения се правят, за да бъде сигурно, че не се надвишават лимитите.
През 2020 година Шотландската футболна асоциация въведе ограничения за играта с глава при подрастващите на възраст между 6 и 17 години. 
В последното проучване за последствията от играта с глава са участвали 50 клуба с отбори при мъжете и жените. 70 процента от старши треньорите и мениджърите на отборите и 64 процента от играчите са заявили, че подкрепят въвеждането на допълнителни ограничения при играта с глава.
"Нашата цел е да редуцираме потенциален кумулативен ефект от играта с глава, като намалим общия брой на натоварванията по време на тренировка", каза д-р Джон МакЛарън, водещ медицински консултант на Шотландската футболна асоциация.