На 29 ноември, вторник, от 10.00 часа, в Националния пресклуб на БТА - София, ще се състои пресконференция на организаторите на предстоящото за първи път в България Световно първенство по спортни танци за юноши старша възраст (10-11 декември, в спортна зала „Левски София“).
Представителната двойка на България - Алекс Костадинов и Ивелина Карчева, състезатели на клуб по спортни танци Поморие, ще се борят за световната титла.
Официалното откриване, парад на всички страни участнички и финали ще се проведе в събота на 10 декември, от 19:00 часа. Очакват се над 500 участници от над 30 държави.
Международно жури, номинирано от световната спортна федерация, ще оценява изпълнението на двойките. Съдии от над 25 държави ще работят на турнира.
В пресконференцията ще участват:
• Явор Вълчев - треньор на представителната двойка за световното първенство, международен съдия най-висока категория, многократен шампион на България, финалист на световна и европейска купа по стандартни танци, главен организатор на световното първенство;
• Алекс Костадинов и Ивелина Карчева - представителната двойка на България за световното, отличени най-високо в историята на спортните танци със сребърен медал от открития шампионат на Германия;
• Иван Деспотов - президент на Българската федерация по спортни танци, международен съдия най-висока категория;
Христина Лалова - съорганизатор на световното първенство, национален съдия най-висока категория по спортни танци.