Селекционерът Златко Далич заяви, че за хърватите е все още рано да се радват, въпреки че днес победиха с 4:1 Канада на Световното първенство по футбол и увеличиха значително шансовете си да се класират в елиминациите. Той подчерта, че надпреварата с Белгия и Мароко няма да бъде лесна.
"На първо време искам да поздравя момчетата за страхотния мач. Изоставахме от началото, но този отбор е много енергичен и атакува неуморно, дори когато води. Преглътнахме бързо началото и спечелихме. Само големите отбори могат да имат така вяра и мотивация", заяви той, цитиран от croatiaweek.com.
"Всеки може да говори каквото си иска, но според мен ние имаме една от най-добрите халфови линии в света. Днес полузащитниците ни тичаха много и играха великолепно. Това обаче е само началото на турнира и нека не прибързваме.
"Последният кръг ще реши всичко. Все още не сме излезли от групата и искаме да спечелим срещу Белгия. И те се нуждаят от три точки, както и ние. Групата не е лесна. За момента имаме предимство в головата разлика, но не бива да гледаме първо към това, а към трите точки".
Андрей Крамарич вкара два гола и каза, че е много доволен, тъй като не всеки може да се похвали с такова постижение.
"Направихме труден старт, но след това показахме играта, на която сме свикнали и спечелихме категорично. Няма смисъл обаче да се радваме кой знае колко много, защото едва последният мач ще реши класирането в групата", заяви той.
"Головете? Те са много специални за мен, тъй като не се случва всеки ден да бележиш два пъти в един мач на Световно първенство. Мечта!".