Анна Свен Ларсон и Уенди Холденер поделиха победата  в слалома за жени в американския зимен център Килингтън, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 
31-годишната шведка Ларсон бе пета след първия манш, но във втория кара отлично и изненадващо взе първата си победа в индивидуален старт за Световната купа, която обаче сподели с швейцарката Холденер, която даде равно време с това на Ларсон от двата манша - 1:42.97 минута.
Победата донесе огромно облекчение и за Холденер, която най-сетне се качи и на най-високото стъпало на стълбичката в слалома след 30 подиума в дисциплината.
Фаворитката Микаела Шифрин поведе след първия манш, но направи грешка във втория и финишира едва пета в крайното подреждане на 0.59 секунди след победителката. Американката стартира отлично сезона с две победи на слалом миналия уикенд в Леви, но сега не успя да зарадва местната публика в Килингтън, където преди този старт имаше пет поредни  победи.
Трета завърши австрийката Катарина Трупе на 0.22 секунди след победителките.
Друга от фаворитките - Петра Влъхова от Словакия, остана четвърта с изоставане от 0.44 секунди от Ларсон и Холденер.
Шифрин води в класирането на дисциплината слалом с актив от 245 точки, следвана от Холденер със 225 точки.
Шифрин е лидер и в генералното класиране за Световната купа с 265 точки, следвана от Холденер с 240 и Влъхова с 220 точки.