Българският полузащитник Георги Костадинов направи отличен мач за АПОЕЛ (Никозия) в най-горещото дерби на Острова на Афродита. Жълто-сините от АПОЕЛ разбиха с 4:0 големия си съперник Омония и се изкачиха на 2-о място в местното първенство, събирайки 27 точки от 12 мача. На върха е ФК Пафос с 29 и мач по-малко.
Отборът на АПОЕЛ имаше превъзходство през цялото време и агресивните им атаки станаха причина Омония да продължи с 10 души след 25 минути. Унгарският защитник Адам Ланг беше изгонен от испанския съдия Хосе Мунуера, след като повали откъсващия се сам срещу вратаря нападател Квилитая.
Натискът на АПОЕЛ даде резултат в 1-ата минута на добавеното време на първата част. Вияфанес центрира отляво с пряк свободен удар, Квилитая намери Двали с глава и той продължавайки топката, откри резултата.
След един час игра домакините удвоиха преднината си. След центриране от свободен удар, топката попадна в германеца Дани Блум, който стреля. Кълбото отскочи у Квилитая, който този път не сбърка и покачи преднината. След 8 минути испанският рефер на дербито даде дузпа за АПОЕЛ заради спъване на Христос Уилър от Кусулу в гръб. Маркиньос не сбърка и направи преднината 3:0.
След третия гол играчите на Омония тръгнаха по-смело напред и създадоха две прилични възможности, но Вид Белец спаси и двете. Георги Костадинов можеше да вкара в 82-ата минута, след като получи успореден пас от Двали. Българинът изпрати истински снаряд, но топката се отклони в крак на бранител на Омония и излезе в корнер. В 92-ата минута се разписа и ветеранът Йоргос Ефрем, който оформи крайното 4:0.
Омония е на 6-о място в класирането, последното даващо право на участие в плейофа за титлата с 16 точки.