Влогъри с обща аудитория над 120 000 души ще разказват на млада си публика за особения чар на Русе, съчетаващ аристократизмът от 19 и 20 век с новостите, изграждаще днешния облик на града. Това е идеята на проекта „Открий Русе“ на сдружение „Градоред“, чиято цел е да разкрие харизмата на Русе като привлекателно място за отдих и туризъм на езика на младите. Той е финансиран по програма „Знание и растеж“, реализирана от фондация „Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на „Еконт Експрес“.
В продължение на 6 месеца „Градоред“ кани инфлуенсъри от социалните мрежи, с помощта на които иска да покаже красивата история и архитектура на Русе. Гости на града вече бяха влогърът Крис Захариев, пътешественичките Богдана Найденова и Мария Тарашманова, блогърското семейство Радина и Петър Бразицови и създателката на дигитално съдържание Виолина Младенова. Техните послания вече са гледани от над 200 хиляди души.
Предстои още едно посещение, фокусирано върху коледния дух на Русе. В края на седмицата тук ще бъде семейството на фотографа Андрей Андреев и ще покаже какво е подготвил градът за празниците и ще разходи аудиторията из зимен Русе.