Защитникът на националния отбор на Франция по футбол Рафаел Варан предупреди, че не бива да се сравнява този отбор на "петлите" с онзи, който стана световен шампион в Русия преди 4 години, защото времената се променят.
Франция стана първият отбор, който си осигури участие на осминафиналите в турнира след победата над Дания в събота с 2:1, при която двата гола вкара Килиан Мбапе.
Варан, който се възстанови от контузия на време, за да играе на третото си Световно първенство, смята, че смесицата от ветерани и млади играчи е добър ход, но избягва сравненията.
"Мисля, че трябва да избягваме да правим сравнения", каза футболистът на Манчестър Юнайтед на пресконференция в неделя.
"Това е друго време. Трудността на Световното първенство е, че играчите са други, те са в разрична форма. Четири години във футбола е цяла вечност", смята францизинът.
"Трябва да продължим да работим със същите ценности, които ни помогнаха да постигаме успехи през последните години", добави той.
Тимът на Франция ще играе срещу Тунис в сряда и се очаква на терена да се появят част от резервите на отбора, за да се даде почивка на титулярите.
"Видяхме, че Тунис е отбор, който може да създаде трудности при контраатаките си, който пресира с много енергия. Тунизийците ще играят за победа и от нас зависи да ги спрем", каза още Рафаел Варан.