Любимият на няколко поколения турци и българи изпълнител Мустафа Чаушев гостува в Авджълар в Истанбул. 
"Днес е много хубав, специален ден за нас. Щастливи сме, че в Авджълар гостува нашият сънародник - изпълнителят Мустафа Чаушев, с чиито песни отраснахме няколко поколения и продължават да ни вълнуват и ни карат да се гордеем с него. Добре дошъл!". С тези думи Ефраим Камбероглу, председател на Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци приветства Мустафа Чавушоглу, който гостува в компактно населения с турци, преселници от България, район на Истанбул – Авджълар.
Дъщерята на Чавушев - Ажда Чаушева, която уверено върви по стъпките на баща си в музиката, а също така и подготвя авторска книга, го придружаваше по време на гостуването.
Срещата на преселили от различни краища на България в Авджълар почитатели бе много емоционална и продължи няколко часа.
“Истанбул има много специално значение за мен, тъй като майка ми е родена в този град, в Бешикташ на брега на Босфора. Преди няколко години в културния дом в Авджълар изнесох голям концерт и оттогава съм запазил топли спомени за хората тук, с които ме свързват преживени общи неща. Чувствам се особено щастлив и благодаря за изключителното внимание към мен и дъщеря ми. Благодаря от сърце", каза Мустафа Чаушев. 
Гостите и домакини заедно изпълниха някои популярни песни на певеца, който раздаде и десетки автографи. 
По инициатива на Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци в културния дом “Баръш Манчо” в Авджълар се предвижда да бъде организиран концерт на Мустафа Чаушев за отбелязване на 80-годишнината му.