Опитният централен защитник Маркиньос вярва, че силата на Бразилия остава на същото ниво дори и Неймар да пропусне утрешния мач с Швейцария в група G на Световното първенство.
Бразилия впечатли футболния свят при успеха с 2:0 над Сърбия, но в 80-ата минута загуби Неймар, чийто глезен пострада при сблъсък и състоянието му е неясно.
И въпреки че Неймар не е отпаднал окончателно от състава на петкратните световни шампиони, участието му утре е невъзможно. Подобна ситуация имаше през 2014-а година, когато отпадането му от състава беше последвано от тежко крушение с 1:7 от Германия на полуфинал на домакинското Световно първенство. Но Маркиньос вярва, че фаворитите могат да компенсират липсата на звездата на Пари Сен Жермен.
"Уверени сме на 100 процента в нашите сили. Иска ни се Неймар да играе с нас, бихме се радвали да имаме 26 играчи напълно на разположение, но сме готови и уверени в себе си. И ще покажем, че нашият отбор е силен и добре подготвен, готов да се изправи срещу трудностите, с които ще се сблъскаме", заяви още бранителят.
"Контузиите се случват, всички трябва да сме наясно с тези възмогности. Трябва да сме достатъчно умни, за да видим важната роля на всеки, който е в отбора. Всеки, който не започна, но влезе срещу Сърбия, имаше важна роля за успеха ни".
"Сега имаме контузии, но е важно тези, които ще влязат, да бъдат готови за момента и когато играят, да бъдат максимално добри. Вярвам, че като имаме предвид таланта, ще задържим това ниво".
Попитан дали е говорил с Неймар и как се чувства, колегата му от ПСЖ заяви: "Отне ни известно време да го приемем. Веднага след края на мача той беше много натъжен. Което е нормално, защото той мечтаеше толкова за това Световното първенство, а сега получи травма. Ние го разбираме през какво преминава.
"Днес след тестовете, след рехабилитацията, той постоянно е при физиотерапевта. Това показва колко много иска да бъде във форма и готов. Не знаем колко време ще отнеме. Пожелаваме му бързо възстановяване и се надяваме, че ще бъде във форма физически и емоционално много скоро".
Но още един негов важен съотборник може би ще има ключова роля на Мондиала и това е Лионел Меси, който снощи имаше най-важната роля за победата с 2:0 на Аржентина срещу Мексико.
На въпроса Маркиньос отговори след като няколко секунди замълча: "Tези играчи... Meси не е просто аржентински футболист, Кристиано Роналдо не е просто португалски играч – те са повече от това. Те са привилегия за футбола, за обичащите играта. Така че всеки който иска футболът да се развива и обича играта, знае колко ценни са те.
"Играя с Меси, с Неймар, играл съм с други големи футболисти. И е от огромно предимство тяхното присъствие. Сега трябва да им се радваме. Но животът си върви и в един момент и тяхното време ще свърши, ще дойдат нови хора. Ще има нови важни футболисти и нови важни моменти", заяви още бранителят.