Министърът на финансите и държавната хазна на Турция Нуреддин Небати се срещна днес в Истанбул с министъра на търговията на Саудитска Арабия Маджид бин Абдула ал Касаби, предаде в. "Дейли Сабах". 
Двамата са обсъдили двустранните отношения.
Небати посочи в акаунта си в Туитър, че срещата със саудитския министър на търговията е била много продуктивна.
По време на разговорите направихме оценка на икономическото, търговското и финансовото сътрудничество между страните ни. Договорихме се да продължим да развиваме сътрудничеството си в тези области, добави той.
Турция и Саудитска Арабия тази година предприеха стъпки за възстановяване на връзките след години на напрежение, което ескалира след убийството през 2018 г. на саудитския журналист Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.
През април президентът Реджеп Тайип Ердоган посети Саудитска Арабия. През юни престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман бе на посещение в Турция. Лидерите изразиха решимостта си да активизират отново икономическия потенциал между двете страни и да поставят началото на нова епоха на сътрудничество в политическата, икономическата, военната област и в сферата на сигурността.
В периода януари-септември износът на Турция в Саудитска Арабия възлезе на 420,9 млн. долара - със 180 процента повече отколкото през 2021 г. , посочва "Дейли Сабах".