Роденият в Дъблин певец и текстописец Дърмот Кенеди оглави британската класация за албуми със "Sonder", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.
За втори път в кариерата си той се изкачва до върха на подреждането след 2019 г., когато бе начело с "Without Fear". Тогава Кенеди стана първият ирландски изпълнител, оглавил класацията с дебютния си албум за повече от 20 години. "Sonder" излезе на 18 ноември. 
Втората позиция в чарта е за Тейлър Суифт и продукцията й "Midnights". Тя е на пазара от 21 октомври и превзе класациите.  
Брус Спрингстийн е трети с "Only The Strong Survive".
Коледният дух започва постепенно завладява и британския чарт. На четвърта позиция е нидерландският цигулар и диригент Андре Рийо и неговият оркестър "Йохан Щраус" с продукцията "Silver Bells",  включваща класики, посветени на Рождество Христово. Това е 13-ият албум на Рийо и неговия оркестър, стигнал до топ 10 на британската класация.
В челната петица място намират също рапърите Дрейк и 21 Савидж с "Her Loss".
Тейлър Суифт e начело на британската класация за сингли с "Anti-Hero" за пета последователна седмица. Парчето е пилотното от албума "Midnights".
Сам Смит и Ким Петрас се нареждат на втора позиция с "Unholy". В топ три е и Меган Трейнър с парчето "Made You Look".