Капитанът на Черно море Васил Панайотов гостува в предаването "Код Спорт" по RING. Халфът носи екипа на "моряците" вече четири години и в този период стигна дори до националния отбор. Той е част е от прочутата благоевградска школа, която е открила много таланти за родния футбол. След това Панайотов преминава в юношеските формации на Левски, а впоследствие треньорите му дават шанс и в мъжкия отбор на "сините". Зад граница е играл в първенствата на Кипър и Полша. 
"Най-големият плюс от идването ми в Черно море е, че научих много от Илиан Илиев. Не го крия и всеки път го споделям. Научих прекалено много и съм щастлив, че работя с треньор като Илиан Илиев. Всеки ден можеш да научиш нещо, всеки ден можеш да бъдеш критикуван и тази критика на другия ден да е позитивна за теб. Дай боже да работим още дълго време с Илиан Илиев, защото когато работиш с добър треньор и добър футболист, какъвто е бил той, самият ти израстваш и искаш повече и повече", каза Панайотов. 
"Моето мнение е, че отбор като Черно море заслужава да е в предните позиции. Лично аз мисля, че може и да се преборим за топ 4. Не тази година, може би всяка година трябва това да е целта на Черно море, защото и футболистите вътре си го говорим. Имаме амбиция, имаме ръководство, което е зад нас и ни поставя условия, в които ние просто трябва да показваме добър футбол. Като знаем и кой е треньорът ни - той иска максимумът във всеки един мач. Според мен просто трябва да влезем в обувките на треньора и неговата амбиция. И всеки сам да разбере, че този отбор има сили да е по-напред и да се борим с по-големите отбори", добави халфът на Черно море.
Панайотов бе помолен да коментира и актуалната тема със съдийските наказания, които наложи БФС.
"Наистина не е приятно да коментираме съдиите, защото все пак и те са хора, и те грешат. Със сигурност сме ощетени в много ситуации. Не говоря само за тази година, а и в годините назад доста сме били ощетявани. В съблекалнята си коментираме, че и те са хора и трябва да им даваме картбланш, но като видим, че има някоя тенденция, се замисляш защо, как, какво трябва да се промени. Все пак ние излизаме и играем за нашето достойнство, за достойнството на клуба и в един момент, ако усетиш, че някой на твой гръб се подиграва, е доста тежко. Надявам се нещо да се промени, защото може би другите им колеги ще се стреснат и ще кажат: "Абе, аз трябва да свиря това, което виждам". Защото все пак това е тяхната професия и те трябва да са чисти пред себе си. Така че едно наказание може и да повлияе положително."
Панайотов добави, че се чувства много добре във Варна, но би отишъл отново в чужбина, ако му се отвори такава възможност.
"Аз съм на етап в кариерата, в който искам да съм нужен и ценен на отбора, в който съм. Също така да усещам уважението към мен, а тук във Варна то е огромно. Това ме кара всеки ден да тренирам на макс и да се развивам. Не мисля, че съм стар и все пак се боря, ако имам една възможност да изляза в чужбина, дори и за малко, отново да усетя това чувство да играя извън България."
Според Панайотов вината за това, че националният отбор на България не се класира за големи футболни форуми вече 18 години е колективна, а не само на играчи, треньори или ръководители.
"Мисля, че грешката е във всеки един - от треньор през футболист до ръководител. За съжаление, това е загуба за българския народ, защото мисля, че всеки един българин иска да седне пред телевизора и да гледа България на голям форум. Това е една тръпка, това запалва и по-малките да почнат да тренират и да играят футбол. Докато не се намери проблемът какъв е, ще страдаме. За жалост, вече  много дълго време не сме били на такъв форум. Надявам се занапред да променим нещата и България да е на голямо първенство", завърши капитанът на Черно море.