75-годишният нидерландски треньор Дик Адвокаа се завръща във футбола, след като подписа договор до края на сезона с тима на Адо Ден Хааг, съобщиха нидерландски медии, цитирани от „Ройтерс“.
Адвокаат вече няколко пъти в миналото обявяваше отказването си от футбол, но сега заменя като старши треньор бившия нападател на Ливърпул Дирк Каут, който бе уволнен по-рано тази седмица след само няколко месеца на поста.
Дик Адвокаат започна професионалната си кариера като футболист в Адо Дне Хааг, но досега не е тренирал отбора, който отпадна от елитната дивизия преди два сезона. Под ръководството на Каут тимът стигна до 17-о място в съставената от 20 тима втора дивизия.
Опитният специалист е бил начело на националния отбор на Нидерландия на три пъти в миналото, както и държавните състави на Обединените Арабски Емирства, Република Корея, Белгия, Русия, Сърбия и Ирак. Сред клубовете, които Адвокаат е ръководил в продължаващата си вече повече от 40 години треньорска кариера са ПСВ Айндховен, Глазгоу Рейнджър, Борусия Мьонхенгладбах и Съндърланд.