Старши треньорът на Катар Феликс Санчес заяви на пресконференция, че неговият отбор не трябва да бъде определян като провал и разочарование, въпреки че допусна две загуби в два мача от началото на световното първенство, на което страната е домакин.
Катар отстъпи с 0:2 на Еквадор в мача на откриването, а по-рано днес отстъпи с 1:3 на шампиона на Африка Сенегал. Това практически означава, че Катар ще приключи участието си в турнира във вторник с последния си мач от група "А" срещу Нидерландия.
"Мисля, че изиграхме добър мач. Когато участваш на световно първенство, трябва да знаеш откъде идваш. Ако някой смята това представяне за провал и разочарование, това е резултат изцяло от неговите лични очаквания", каза Санчес, чийто тим за пръв път участва на Мондиал.
"Нашата цел бе да бъдем боеспособни. От много месеци работим, за да можем да се представим добре. Понякога мачът не се развива така, както си очаквал. Това зависи и от играта на съперника. Ние не играхме по най-добрия начин. Бяхме боеспособни, но не успяхме да покажем развитие", каза още наставникът на Катар, цитиран от Ройтерс.
"Бяхме наясно колко сериозна е конкуренцията. Искахме да стигнем далеч, но знаехме, че имаме ограничени възможности. Ние сме малка страна, която няма голямо население. Местното първенство не е особено силно. За нас това е първо световно първенство. Ако можем да се класираме отново, би било чудесно. Опитът винаги помага", каза още Санчес.
Испанският специалист, който изведе Катар до историческа титла на Азия през 2019 година, не смята, че отборът му е изчерпан, но предположи, че ще има промени в състава за Купата на Азия догодина.
"Имаме млади играчи в отбора, имаме и такива с повече опит. Нашата цел беше да направим генерационен скок. Ще има играчи обаче, които ще напуснат, и други, които ще дойдат на тяхно място. Ще има нови лица за Купата на Азия догодина, но това не е краят на нашия цикъл", завърши Санчес.