Дуелът между Аржентина и Максико ще бъде "ключов" за двата отбора. Така смята селекционерът на мексиканците Херардо "Тата" Мартино, който е аржентинец и е роден в Росарио, като Лионел Меси.Аржентина сензационно загуби от Саудитска Арабия в първия мач и ще отпадне от турнира при поражение и от Мексико във втория мач.
"Знам колко е важен този мач за Мексико и Аржентина. Знам, че бъдещето на двата тима зависи от двубоя утре. Когато видяхме жребия, не мислехме за подобен сценарий", коментира Мартино на пресконференцията си преди мача.
"Не мисля, че целта пред двата отбора е много различна. Това е ключов мач и за нас, защото имаме само една точка", добави той.
Запитан как се чувства да срещне собствената си страна, чийто национален отбора е водил между 2014 и 2016 година, Мартино подчерта, че е напълно ангажиран с мексиканския проект."Работя за Мексико и искам най-доброто за отбора. Какво ще кажете вие на мое място? Мога да ви говоря за моето родно място, за болницата, където съм се родил, да ви кажа как изглежда Росарио. Но искам Мексико да спечели, няма друг възможен въпрос", категоричен бе треньорът.
Херардо Мартино определи Лионел Меси, когото е тренирал в Барселона и Аржентина, като "най-добрия  футболист в последните 15 години".