Звездата на националния отбор на Бразилия Неймар, който изкълчи глезена си в мача от Мондиал 2022 в Катар срещу Сърбия в четвъртък (2:0), премина медицински прегледи този следобед, за да се установи сериозността на травмата му. Това обявиха от футболната федерация на страната.
"Неймар и Данило минаха прегледи в петък следобед. Двамата се прибраха в хотела и ще продължат възстановяването си с кинезитерапия", написаха от федерацията в комюнике. Те със сигурност ще пропуснат мача на петкратния световен шампион срещу тима на Швейцария, който е в понеделник от 18:00 часа. 
Неймар напусна терена в мача, куцайки, след сблъсък с Никола Миленкович. Снимките с подутия му глезен изплашиха феновете в Бразилия. Лекарят на Бразилската федерация Родриго Ласмар потвърди, че той е с изкълчен глезен, като заяви, че "трябва да се изчака между 24 и 48 часа за още една диагноза". Рентгенът все пак е показал, че двамата имат леко увредени връзки на глезените, но състоянието им не е обезпокояващо. То изисква почивка и адекватно лечение.
Малко след пресконференцията на Бразилия след победата над сърбите Неймар напусна стадиона, като куцаше леко и не отговори на въпросите на репортерите.
"Спокойни сме, Неймар ще играе отново на това Световно първенство", лаконичен бе селекционерът на петкратния световен шампион - Тите.