Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони говори на пресконференция преди мача на тима си срещу Мексико в събота. Той обеща, че футболистите му ще направят всичко възможно, за да се класират за фазата на осминафиналите.
"Ще играем по обичаен начин за Аржентина, няма да променяме стила си заради това, което се случи на мача във вторник. Трябва да обърнем страницата и вече го направихме. Трябва само да мислим как да победим Мексико и да играем по нашия начин. В първия мач получихме добър урок, но трябва да се вдигнем, да реагираме. Нашият отбор е готов за това. Нямаме съмнения за начина, по който ще подходим към мача. Получихме удар, но трябва да запазим ценностите си", каза Скалони, който е цитиран от агенция "Франс прес".
"Това е футболен мач, но знаем, че имам отговорности пред цялата страна, която е зад нас. Спокойни сме, защото знаем, че ще оставим и последната капка пот на терена, за да променим тази ситуация. Искам хората наистина да видят какво представлява този отбор, какво е дал и какво още може да даде. Нека да имат доверие в нас. Дълго време всичко беше просто и перфектно. Но сега имаме нужда от всички. Бях такъв и като футболист, моето първо качество и да продължавам винаги напред", каза още треньорът.
"Меси тренира нормално, добре се чувства. Повече от всякога имаме нужда от всеки. Физически той е добре, психологически - също, няма притеснение. Нормално е да сме нервни в началото на първенството Аржентина е различна от много от отборите. Без да проявявам неуважение към никого, не е същото да започнеш Световното първенство с фланелката на Аржентина, отколкото с някоя друга", вярва Лионел Скалони.