Селекционерът на иранския национален отбор Карлош Кейрос заяви на пресконференцията, че най-после неговите футболисти "са се върнали към футбола", след като стигнаха до успеха с 2:0 над Уелс в група В на Световното първенство.
Иранците успяха да се възстановят от тежкото поражение с 2:6 и вече имат три точки преди последния мач срещу САЩ. Всъщност мачът вървеше 0:0 до 86-ата минута, когато вратарят Уейн Хенеси беше отстранен с първия директен червен картон на Мондиала.
Но иранците изпаднаха в необуздана радост след зашеметяващия финал с двата гола съвсем в края на допълнителното време. Раузбех Чешми в 98-ата и Ремин Резайен в 101-ата осигуриха точките.
"Мисля, че беше невероятен ден за нас. Върнехме се към футбола след другите проблеми. И нямам думи да изразя благодарността си към нашите футболисти", заяви Кейрос, който води Иран на трето поредно Световно първенство.
"Tе заслужават цялото внимание и уважение. Мисля, че днес хората разбират как тези момчета обичат да играят футбол. Отново показаха нашите момчета, че заслужават да бъдат подкрепени. Играхме за феновете и това е единствената причина да сме тук", коментира щастливият треньор.
И въпреки че след тежката загуба от англичаните ситуацията изглеждаше катастрофална, сега при една победа над САЩ те ще излязат от групата.
Днешната победа е само началото. В следващата среща трябва да завършим работата, радва се Кейрос.