Бивши съотборници на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина се събраха днес в Катар и отдадоха почит на легендарния нападател на втората годишнина от смъртта му, съобщава агенция Ройтерс. Той почина на 25 ноември 2020 на 60-годишна възраст.
Марадона е автор на един от най-незабравимите моменти в историята на световни финали, вкарвайки гол с "Божията ръка" срещу Англия на четвъртфиналите през 1986.
Бившите съотборници на Марадона се събраха край "КОНМЕБОЛ Дърво на мечтите", обособена зона за привърженици на футбола в Южна Америка, за да отдадат почти на един от най-добрите за всички времена. На събитието присъства и президентът на ФИФА Джани Инфантино.
"Не трябва само да отдаваме почит, но и да отбелязваме личността и футболиста Диего Марадона. Трябва да има такъв ден на всяко Световно първенство в бъдеще", заяви Инфантино. 
Рикардо Джусти, който игра с Марадона на първенствата през 1986 и 1990, е на мнение, че е невъзможно да сравнява бившия национал и Лионел Меси. Последният вкара при загубата срещу Саудитска Арабия и стана първият аржентинец с голове на четири различни турнира.
"Не можем да ги сравняваме, защото няма как да кажем кой от двамата е по-добър от другия. Те са много различни, но и двамата са гении, а и двамата са аржентинци. Трябва да се радваме, че сме ги гледали", заяви той.
Меси, който най-вероятно играе за последен път на Световно първенство на 35-годишна възраст, бе точен от дузпа при поражението срещу Саудитска Арабия. Капитанът описа загубата като голям удар и добави, че се надява Аржентина да се вдигне срещу Мексико.
Хорхе Буручага, който вкара победния гол на финала през 1986, е категоричен, че Аржентина не може да си позволи грешки в последните два мача от група "С".
"Надявам се утре Меси да изиграе голям мач, както всъщност искат всички. Днес обаче отдаваме почит на Диего и това е най-малкото, което можем да направим за този футболен гений, който докосна сърцата на толкова много хора", заяви Буручага.