Немският художник Йохен Кублик гостува в Арт галерия „Ларго“ във Варна, където се представя с графична изложба „Странствания по света“. Това е първата му самостоятелна изява в България, информират от галерията. 
Изложбата показва 45 графики, екслибриси и рисунки, създавани в последните четиринадесет години. Пътуванията, свързани с многобройните изложби, проекти и резиденции на автора в чужбина, му дават възможност да общува с колеги и ценители от целия свят, да се докосва до чужди култури и начин на живот, и след това да претворява впечатленията си, отбелязва галеристката Нели Вълчева.
Йохен Кублик е роден в Германия през 1962 г., завършил е дизайн в Норвегия. Работи често в Китай, където е правил десет изложби. Самостоятелни изяви има и в Германия, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Белгия, Дания, Италия.
Българските ценители на графиката ще могат да видят негови творби от няколко цикъла, които Кублик разработва в последните години, посветени на природните елементи, китайската и гръцката митология. Присъстват и три серии от по дванадесет екслибриса, базирани на книгата „Алиса в страната на чудесата“ и на Китайския зодиак.
Авторът ще бъде гост на откриването днес от 18:30 ч., съобщават домакините от галерия „Ларго“. Изложбата продължава до 14 декември.