Американска инвестиционна компания се споразумя за сделка за закупуване на мажоритарния дял на инвеститора Ларс Виндхорст в германския футболен отбор Херта (Берлин), съобщава АП.
Базираната в Маями "777 Partners" обяви, че се е съгласила да закупи 64.7 процента дял от компанията "Tennor" на Виндхортс, която притежава клуба от Бундеслигата, а сделката подлежи на одобрение от борда на столичани и от Германската футболна лига.
"Развълнувани сме, че имаме възможността да си партнираме с Херта и очакваме с нетърпение да се ангажираме с клуба. Като член на Бундеслигата, Херта е един от най-важните в исторически план футболни клубове в Германия. Нетърпеливи сме да получим одобрението на заинтересованите страни в клуба, за да можем да предоставим на Херта достъп до нашия екип от професионалисти от световна класа, подкрепим успехите на клуба на и извън терена", се каза в изявление Джош Уондър, основател и управляващ партньор на "777 Partners".
Виндхорст пък заяви, че "777 Partners" ще донесе "не само финансови сили, но и много професионализъм, страхотен опит и впечатляваща международна мрежа от футболни клубове в Европа, Северна и Южна Америка и Австралия".
Най-старият клуб в Италия Дженоа беше продаден на "777 Partners" миналата година. Компанията също така притежава дял в испанския Севиля, собственик е на отбори в Белгия, Франция и Бразилия, както и има малък дял в австралийския Мелбърн Виктори.