Селекционерът на националния отбор на Уругвай по футбол Диего Алонсо изрази съжаление за допуснатото равенство срещу Република Корея (0:0) при старта на тима на Мондиала в Катар.
"Двата отбора се бориха добре. В първите двадесет минути корейците ни поставиха трудности, най-вече при отнемането на топката. Не бяхме способни да разберем как да ги пресираме и загубихме точност. Успяхме да направим някои настройки през втората част и бяхме по-агресивни, водехме играта", бе мнението на специалиста.
"Липсваше ни малко лекота, малко вдъхновение при изграждането на атаките, но отборът се бори добре. Заложихме на много офанзивен титулярен състав, с почти трима централни нападатели, както и трима халфове, които могат да стрелят. Липсваха ни повече комбинации в центъра на терена, за да освободим пространства за крилата ни. Глобално съм доволен от това, което направиха играчите. Класирането ще се реши в края, с този резултат, който постигнахме. Това, което се случи във втория мач и най-вече в третия, ще бъде решаващо", каза още Диего Алонсо.