Турция ще продължи да ликвидира терористичните заплахи за нея, произлизащи от Сирия. Това заяви днес турският министър на националната отбрана Хулуси Акар по време на телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу, предадоха турските медии.
Ще продължим да ликвидираме терористичните заплахи, които възникват за нашата страна от територията на Сирия, каза Акар. Той подчерта, че предотвратяването на терористичните заплахи и неутрализирането на терористичните организации е основен приоритет за Турция, информира турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.
Турските военни предприеха операцията "Лапа-Меч" по цели на кюрдски бойци в Северна Сирия и Северен Ирак след кървавия атентат на булевард "Истиклял" в Истанбул на 13 ноември, при който загинаха шестима души и бяха ранени над 80. Смята се, че групировката ПКК/СЗН (Кюрдска работническа партия/Сили за защита на народа) стои зад организирането на атентата. 
Акар посочи, че е доволен от удължаването на сделката за зърнения коридор, която допринася значително за преодоляването на световната продоволствена криза, както и от сътрудничеството и съвместната работа по този въпрос, се казва в съобщение на министерството на националната отбрана на Турция.