Община Разград награди седемкратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб Осман. Паричната премия му беше връчена от зам.-кмета Добрин Добрев, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Финансовият стимул за спортиста се дава за постигнати високи спортни резултати през настоящата година. Средствата са част от резерва, предвиден в Наредбата за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Ремзи Реджеб е третият спортист от Разград с парична премия за международен успех през годината. Както БТА съобщи, преди него парична награда от по 1000 лв. получиха европейският шампион на троен скок за юноши Лъчезар Вълчев и бронзовата медалистка от Европейско първенство по борба за девойки Фатме Шабан. 
Ремзи Реджеб спечели седмия си златен медал от Световното първенство по борба за ветерани през октомври, което се проведе в Пловдив. В кат. 62 кг. в дивизия „Д“ 54-годишният състезател победи представители на Индия, Монголия и двама съперници от Казахстан. Предложението Реджеб да получи финансов стимул за успехите си дойде от Спортния клуб по борба “Лютфи Ахмедов“.  
„Гордост е за ръководството на Община Разград да покаже уважение към такъв състезател, отдал живота си за развитие на любимия спорт и чрез личните си успехи и като организационни умения за функционирането на СКБ “Лютфи Ахмедов“ като негов изпълнителен директор. Постиженията ви са достойни за уважение и сме радостни, че имаме възможност да ви предоставим тази скромна награда с пожелание още поне толкова пъти, колкото са златните ви медали досега, да се срещаме по подобни хубави поводи“, каза Добрев преди да връчи плика с финансовия стимул.
Ремзи Реджеб също изрази радостта си, че за пореден път е защитил световната си титла, като по този начин е прославил както България, така и Община Разград. Той изрази и надежда постиженията му и активната му спортна дейност да са пример за младото поколение по отношение на това, че възрастта не е от значение, когато си упорит и последователен в амбициите да постигаш успехи на световно ниво. Реджеб разказа как протича подготовката му за подобни състезания. Той коментира, че вече е проучил и възможностите за явяване на следващото Световно първенство за ветерани, което догодина ще е в Гърция. В срещата на зам.-кмета Добрин Добрев с ветерана участва и главният експерт „Спорт“ в Община Разград Валери Бойчев. 
За БТА седемкратният шампион по борба за ветерани сподели, че ключът към победите се крие в многото труд и тренировки в залата. По думите му успехите, медалите и признанието също го мотивират да е още на тепиха. На въпрос дали има любима титла или победа каза, че всяко първенство е битка сама за себе си, а всяка извоювана титла е любима за него.