Първият кръг от груповата фаза на световното първенство поднесе някои изненади и това определено размести пластовете и очакванията. Под съмнение беше поставена съдбата на някои от фаворитите - не само дали са способни да се борят за титлата, а дали изобщо ще съумеят да преодолеят първия етап от турнира в Катар. Още първите няколко дни донесоха промени в коефициeнтите на Winbet bg както за световен шампион, така и при други пазари на платформата за онлайн залози.

Най-голям срив допусна Германия. Бундестимът направи фалстарт, като отстъпи 1:2 от Япония, след като поведе в резултата и изпусна добри възможности да си реши мача, преди да позволи азиатския съперник да направи пълен обрат в края. Ситуацията на немците стана критична още след първия мач, а ставката за титла на тима, воден от Ханзи Флик скочи над 20.00 в Winbet Bg. Някои познавачи видяха отлична възможност в тази ситуация, тъй като често в историята Германия се представя слабо в груповата фаза, а впоследствие успява да стигне далеч в турнира.

Пълен шок за Аржентина

И докато случилото се с Германия донякъде можеше да се предвиди - както заради не особено убедителното лице на Бундестима напоследък, така и заради заслужаващия признание за класата си отбор на Япония, то загубата на Аржентина от Саудитска Арабия беше истинска сензация. Лео Меси и компания всъщност написаха сценария на провала, през който впоследствие минаха и колегите им от Германия - поведоха през първото полувреме и допуснаха срив след почивката. Но това се случи срещу един от отборите, които преди Мондиал 2022 според коефициентите на Winbet Bg имаха най-малки шансове да направят каквото и да е.

Но от друга страна доста от големите претенденти стартираха с победи и още с първия мач се доближиха до задачата да влязат в елиминациите. При някои от отборите като Нидерландия и Белгия представянето на терена не беше впечатляващо, но пък трите точки в двубоите съответно със Сенегал и Канада поставиха успешно начало на шампионата за съседите на картата на Западна Европа.

А какво да очакваме след головите фиести на старта?

Свикнали сме в последно време световният шампион да стартира с провал защитата на титлата си. Е, в Катар на тази тенденция беше сложен край. Франция разгроми Австралия с 4:1, въпреки че началото беше “кенгурата”, но “петлите” за разлика от Аржентина и Германия не загубиха самообладание и не само обърнаха двубоя, а можеха да запишат и по-убедителен резултат. И напълно логично ставките в Winbet Bg отреждат на французите ролята на един от основните претенденти. Нито един отбор не е успял да защити световната си титла от 60 години насам, но може би именно сега е дошъл моментът да се сложи край на тази тенденция.

И ако стартът на Франция беше силен, но до голяма степен очакван при все липсата на Бензема, то едва ли мнозина са очаквали Англия и Испания да разпилеят по този начин първите си противници. “Трите лъва” хвърлиха в еуфория всички на Острова с разгрома 6:2 над Иран. Испания пък записа най-убедителната победа на шампионата в Катар, като унизи Коста Рика със 7:0. Така и трите европейски отбора със силен старт потвърдиха реномето си на фаворити, каквото им отреждаха коефициентите на Winbet Bg и преди старта на Мондиал 2022. Но силното начало може да бъде измамно, а в същото време фалстартът често може да даде мотивация за съвсем различно представяне впоследствие.