Селекционерът на сръбския национален отбор по баскетбол за жени Марина Малкович заяви, че тимът й е готов за мача и няма да допусне подценяване. България гостува на европейския шампион от 2021 година Сърбия тази вечер от 18:00 часа българско време във втората си среща от квалификациите за първенството на Стария континент през 2023 година.
„Наясно сме с голямата опасност, която ноти този мач и затова имаме пълна концентрация. Трябва да покажем отдаденост и борба, за да стигнем до успеха. Искаме да направим добра увертюра за мача на футболния национален тим на Световното първенство против Бразилия“, коментира Марина Малкович за официалния сайт на Сръбската баскетболна федерация.
Само първият тим в групата ще се класира директно за Евробаскет 2023, а вторият ще се нуждае от добри показатели, за да вземе виза за първенството като един от най-добрите втори отбори.
„Доволна съм от желанието и работата на момичетата. Това лято напомних, че градим ново поколение и всеки ден трябва да напредваме. Само така могем да останем сред водещите отбори в Европа“, добави Малкович.